Tip: rechtsbijstand altijd nuttig

Meer voor je geldRechtsbijstand

Waarschijnlijk heb je al gehoord van een rechtsbijstandverzekering, maar heb je ook al gedacht aan een rechtsbijstand als je jouw autoverzekering vergelijkt of wilt afsluiten (via een directe verzekeraar of onafhankelijke verzekeringsmakelaar)? Nee, ontdek dan snel wat de rechtsbijstand precies inhoudt én waarom het echt een aanrader is.

Een ongelukje van of naar je werk/bestemming is zo gebeurd! Iemand rijdt tegen jou of je rijdt per ongeluk zelf tegen iemand… Jammer genoeg kan dit ongelukje soms leiden tot discussies, die vervolgens kunnen leiden tot een geschil… Als je de rechtsbijstand (DAS, Euromex,…) hebt onderschreven als extra waarborg bij je autoverzekering, dan kan je op je twee oren slapen!

Waarom is een rechtsbijstandverzekering nuttig?

  • Je kan altijd raad vragen aan je rechtsbijstandverzekeraar. Kom zo eenvoudig jouw rechten te weten. Natuurlijk kan je ook vrijblijvend informatie vergaren bij je rechtsbijstandverzekeraar, dit moet niet naar aanleiding van een geschil zijn.
  • Een rechtsbijstandverzekeraar verdedigt altijd jouw belangen. Als er sprake is van een geschil dan zal hij/zij je verdedigen. In eerste instantie zal de rechtsbijstandverzekeraar het geschil proberen op te lossen via een minnelijke schikking.
  • Kan het niet opgelost worden met een minnelijke schikking én wordt er een gerechtelijke procedure gestart, dan dekt de rechtsbijstandverzekering alle kosten die gepaard gaan met een proces (bijvoorbeeld: kosten advocaat,…). Het biedt je immers een financiële bescherming!

Zoals bovenaan aangehaald, kan je jouw autoverzekering aanvullen met de waarborg rechtsbijstand. Natuurlijk kan je ook een aparte rechtsbijstandverzekering afsluiten die je beschermt tegen conflicten van andere aard: geschillen met betrekking tot schade aan je woning, geschillen met verkopers/leveranciers van diensten/goederen/onroerende goederen, burenconflicten,…